Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

14 ianuarie 2009

Conferinta nationala "Educatie si schimbare sociala"

Conferinta nationala "Educatie si schimbare sociala", organizata de Facultatea de Stiinte Socioumane a Universitatii din Oradea, in colaborare cu Casa Corpului Didactic a Judetului Bihor in zilele de 20-21 februarie 2009.

Argument: Schimbarile care au avut loc in Romania postdecembrista au avut un impact important asupra domeniilor asociate cu educatia: familia, sistemul educational, mass-media. Astfel,intregul context social in careevolueaza elevii, parintii si profesorii a suferit schimbari importante.Pe de alta parte, educatia insasi este un factor de influentare a acestor schimbari.
Conferinta noastra urmareste sa studieze relatia reciproca dintre scoala si contextul ei social.

Aceasta conferinta reuneste contributii teoretice si empirice din domenii precum sociologia educatiei si adolescentei, psihologie scolara, politici sociale educationale, studii educationale, filosofia educatiei.
Teoreticienii si practicienii din domeniile mai sus mentionate sunt asteptati sa prezinte lucrari si sa participe la dezbaterile care vor fi organizate in 7 sectiuni:
1. Educatie si incluziune sociala.
2. Impactul social al schimbarilor in familia contemporana.
3. Riscuri si oportunitati in adolescenta.
4. Servicii sociale in sfera educatiei.
5. Rolul educatiei in cunoasterea si dezvoltarea copiilor/elevilor.
6. Recuperarea si incluziunea scolara a copiilor cu cerinte educative speciale.
7. Comunicare si educatie: provocari ale unei noi paradigme.

Lucrările acceptate vor fi publicate pe CD înregistrat la o editura recunoscuta CNCSIS. O selecţie a lucrărilor conferintei va fi publicata în revista Education and social change.

Taxa de participare este de 100 RON. Organizatorii vor asigura cazarea gratuita pentru toti participantii in noaptea de 20 spre 21 februarie.

Cei interesati vor completa titlul si rezumatul prezentarii (maxim 200 de cuvinte, in limbile romana si engleza) in formularul onlineaflat la adresa http://socioumane.ro/blog/educonf09/inregistrare/ pana in data de 15 ianuarie 2009.

Informatii suplimentare pe situl conferintei:www.socioumane.ro/blog/educonf09

Secretariatul conferintei nationale:"Educatie si schimbare sociala"
Universitatea din OradeaFacultatea de Stiinte Socio-Umane
Str. Universitatii nr. 1, Oradea
Tel/fax: +40 (259) 408439
Email: educonf09@socioumane.ro
Pagina web: http://socioumane.ro/blog/educonf09/

Un comentariu:

adrian spunea...

Frumos articol :)
In cautarile mele pe web am gasit un program frumos de negociere si persuasiune. Si ca tot a venit vorba de influentare va dau si siteul: http://www.traininguri.ro . Firma se numeste Extreme Training