Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

12 ianuarie 2009

Ai sansa de a schimba destinele educatiei!

DA MAI DEPARTE: Ai sansa de a schimba destinele educatiei! Au inceputinscrierile la Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta 2009!

IRSCA Gifted Education lanseaza inscrierile pentru Scoala de Iarna aEducatiei de Excelenta, editia a II-a, Gura Humorului- 30 ianuarie-8februarie 2009, un eveniment unic la nivel national si european indomeniul gifted education, adresat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar din toata tara.

Vei avea ocazia sa intri in dialog cu peste 15 traineri nationali siinternationali acoperind o paleta extrem de atractiva de cursuri,workshop-uri si module, de la gifted education, leadership, mentoringsi invatare si memorare rapida la invatare cross-curriculara siinter-disciplinara, creativitate, gandire laterala, comunicarenon-violenta, educatie prin experienta, educatie prin arta si prinjoc, jocuri educationale inteligente.
Cursurile au fost selectate inmod special avand in vedere tema Scolii de Iarna, si anume, Anul 2009- Anul European al Creativitatii si al Inovatiei.

Vream sa te punem pe ganduri. Vrem sa iti oferim sansa sa te impliciin noul tip de educatie care se prefigureaza in noua era pe care o vaparcurge omenirea.Tu esti primul cel mai aproape de ei, de elevi si de studenti. Tu estiProfesorul, Invatatorul si Directorul de Scoala cu litere mari. Petine te asteptam la cea mai minunata Scoala de Iarna, unde poti sarazi, sa te bucuri, sa te pui in valoare, sa traiesti cu toateemotiile, intelectul si pasiunea care ard in tine. Noi te asteptam.Mai jos ai motivele serioase de gandit (pentru ceea ce ne asteapta inviitorul umanitatii) si toate detaliile (pentru ca scoala noastra teinvita sa actionezi repede si procesul de selectie este foartecompetitiv). Vrem sa vii, cu tine scoala romaneasca capata un nousens.
Detalii despre conditii de participare, selectie, parteneri, se gasesc la:
www.supradotati.ro/scoala

*************************************************Traim intr-o lume care trece printr-o noua paradigma de dezvoltare. O lume globala, unde umanitatea va cunoaste o imbogatire a niveluluiinformatiei si a accesului la noi mijloace de comunicare faraprecedent in istorie. Educatia trebuie sa faca saltul in viitor pentruca astazi pregatim copiii pentru un viitor. Care viitor? Pregatimcopii pentru slujbe care astazi nu exista. Care vor utiliza tehnologiicare astazi nu exista. Pentru a rezolva probleme pe care astazi nicinu le stim ca fiind probleme inca.
O noua clasa sociala a carei munca va fi in principal axata peprodusele creativitatii umane va avea o crestere uriasa. Vor conta:creativitatea, social networking-ul sau relatiile inter-umane,colaborarea, creativitatea, inovatia, capacitatea de rezolvare aproblemelor, detectarea de paternuri, de sintetizare, valoareaadaugata („The Fight of the Creative Class", autor Richard Florida).Elevul de astazi va avea in viitor 10-14 slujbe pana la varsta de 38de ani (US Department of Labor). In 2010 primele 10 slujbe care vor fitopul celor mai cautate, nici nu existau in 2004 (potrivitSecretarului de stat in Educatie Richard Riley)!
Asadar, cum credeti ca trebuie sa pregatim copiii pentru secolul 21?Ce fel de abilitati au nevoie copiii pentru a face fata si a seacomoda noilor slujbe? Ce fel de pregatire trebuie sa aiba profesorii?Ce prioritati trebuie sa aiba scolile in relatie cu piata muncii?
Karl Fisch and Scott McLeod sunt doi profesori americani care ne-auoferit in „Shift happens" - o serie inegalabila de citate despreSchimbarea globala exponentiala pe care o traim deja. Pe care o potigasi pe YouTube vizionata de peste 2 milioane de utilizatori.
Este doar o expresie a faptului ca lumea se schimba.
Noi doar i-am parafrazat.
Nu mai e nimic de adaugat.
Doar Scoala de Iarna a Educatiei de Excelenta Gura Humorului 30ianuarie-8 februarie 2009.
O scoala unica la nivel European, o continuare cu un succes deexceptie al precedentelor 3 scoli de vara si iarna, la care auparticipat peste 200 de cadre didactice din intreaga tara. Care auplecat cu lacrimi in ochi de fericire si cu o traire care nu poate firedata in cuvinte.
Vino si tu!
www.supradotati.ro/scoala

Partenerul principal si gazda Scolii de Iarna a Educatiei deExcelenta – editia a doua: Colegiul "Alexandru cel Bun" GuraHumorului.
„Indiferent ce le prezentam noi astazi la scoala, copiii vor mergeacasa si vor invata orice le este si le va fi necesar sasupravietuiasca si sa fie prosperi in viitor intr-o economie globalainterconectata" (Clarence Fisher).
Atitudinea de astazi a copiilor este: „Implica-ma in ceva care sa maabsoarba sau ma vei scoate din sarite"(Prensky).
„Trebuie sa ne schimbam mai rapid – Nimeni nu poate sari o groapa de20 de metri din 10 sarituri de 2 metri" (Miguel Guhlin).

Despre Noi
IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata inregistrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu oactivitate recunoscuta la nivel national si international, partenerUNESCO, membru deplin WCGTC- World Council for Gifted and TalentedChildren; Asia-Pacific Federation of the WCGTC si respectiv ECHA -European Council for High Ability - cele mai inalte foruriinternationale in domeniul educatiei de excelenta.
Citeste scrisorile internationale de recomandare pentru Programulnational Gifted Education: www.supradotati.ro/scrisori_sprijin.php

NOTA:
*Programul nu a fost prezentat spre acreditare la Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua pentru psihologii participanti.

Niciun comentariu: