Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

20 martie 2009

Saptamana europeana a familiei

Asociaţia de Psihoterapia Familiei şi a Cuplului Iasi, (APFC), organizează la Iasi, în perioada 29 – 31 mai 2009 prima ediţie a Conferinţei „Săptămâna Europeană a Familiei” - eveniment internaţional, având ca parteneri autorităţi publice locale, mediul academic si ONG–uri si creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Scopul evenimentului îl constituie promovarea de bune practici în psihoterapia de familie si cuplu, precum si creşterea vizibilităţii terapeutului de familie.

Agenda evenimentul este:
· 29 mai 2009 - Masa rotundă cu tema „Săptămâna Familiei – Asistarea familiei, provocări şi nevoi ale familiei în contextul actual”
· 30 mai 2009 - Sesiune de comunicări ştiintifice: „Săptămâna Familiei - Servicii profesionale acordate familiei”, creditata cu 5 credite pentru participarea fara lucrare si 10 credite pentru participarea cu lucrare.

- cuprinde 4 sectiuni:
Familie si psihoterapie
Familie si educaţie
Familie şi sănătate
Familia si asistenţa specializată a familiei

· 31 mai 2009 – Workshopuri –fiecare are 10 credite:
o ora 9: Lucrul cu adolescenţii şi familiile lor, Hans Bom, Phd Clinical Psychologist, specializat în Terapia Sistemică, colaborator la Centrul de Consultaţii şi Expertiză (CCE), Olanda
o ora 9: Noi abordări în înţelegerea şi intervenţia violenţei în cuplu şi familie, Justine van Lawick, psiholog clinician şi psihoterapeut, supervizor şi trainer pentru Asociaţia Olandeză pentru Terapia Cuplului şi a Familiei (NVRG)
o ora 15: Iertarea - la graniţa dintre spiritualitate şi terapie - viziunea sistemică, asist. univ. drd. Diana Laura Ciubotaru, psiholog principal în psihoterapia de familie şi cuplu, asist. univ. drd. Adina Karner Hutuleac, psiholog principal în psihoterapia de familie şi cuplu
o ora 15: Familia în contextul sistemului educaţional – abordare sistemică Mirela Claudia Dracinschi – manager educaţional, terapeut de familie, Cristian Petrescu – psiholog clinician, terapeut de familie
o ora 17: Tehnici de asistare a familiilor post-divort, Andreea Muraru psiholog clinician principal, terapeut de familie si cuplu, Cristian Petrescu psiholog clinician, terapeut de familie si cuplu

Colegiul Psihologilor din Romania acordă:
· pentru participarea la sesiunea de lucrari ştiinţifice cu lucrare: 10 credite, fără lucrare: 5 credite
· pentru fiecare participare la workshop un număr de 10 credite

La adresa www.apfc.ro puteţi obţine detalii referitoare la înscrierea, elaborarea si prezentarea lucrarilor.
INSCRIEREA PARTICIPANTILOR se va realiza pe baza formularului de inscriere şi a chitanţei scanate ce valideaza plata taxei de participare, expediate la următoarea adresă de e-mail saptamanafamilieiapfc@yahoo.com, persoana de contact psiholog Beatrice Chicos.

Niciun comentariu: