Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

12 martie 2009

Curs de formare continua pentru testul Roschach

Asociatia Nationala a Editorilor si Autorilor de Teste Psihologice si Educationale, in colaborare cu Editura Profex si D&D/TestCentral, anunta organizarea urmatoarelor cursuri de formare profesionala continua cu caracter introductiv:

Curs de formare continua: „Introducere in tehnica testului Rorschach"
– MODULUL INTRODUCTIV - 40 ore

Credite acordate de catre Colegiul Psihologilor din Romania: 15 credite.

Durata: 30 de ore, care se vor desfasura pe parcursul a trei weekend-uri.

Perioada de desfasurare: 21 martie 2009 – Sesiunea I-a (8 ore), 29 martie 2009 – Sesiunea a II-a (10 ore), 4 aprilie – Sesiunea a II-a(10 ore) si 5 aprilie – Sesiunea a IV-a.

Cursul are la baza manualul lui Evald Bohm, care este mai aproape de sistemul Rorschach original, precum si mai inspirat din psihanaliza si care este considerat a fi o lucrare de referinta, indeosebi in Europa.

Continutul sesiunilor:
▪ 21 martie 2009 – Sesiunea I-a (8 ore): Aspecte teoretice si experimentale ale testelor proiective, cu referiri speciale la testul Rorschach.
Prezentarea, utilizarea si administrarea testului.
Practica: preluarea reciproca a protocoalelor cursantilor pentru o analiza ulterioara.
Tema pentru urmatoarele sesiuni: prelevarea unor protocoale Rorschach in vederea analizei acestora.
▪ 29 martie 2009 – Sesiunea a II-a (10 ore): Analiza componentelor formale ale testului, cu aplicatie pe testele prelevate (despuirea, calcularea).
▪ 4 aprilie – Sesiunea a III-a (10 ore): Valorile simptomatice ale elementelor formale si ale fenomenelor speciale. Lista fenomenelor speciale.
▪ 5 aprilie – Sesiunea a IV-a (10 ore):Interpretarea, evaluarea cantitativa si calitativa (Psihograma). Diagnosticul psihologic cu ajutorul testului Rorschach. Prezentare: inteligenta, afectivitatea, mecanismele nevrotice.

Examenul - va avea loc pe data de 5 aprilie.

Pret training: 440 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs. Pentru emiterea facturii proforme rugam participantii sa confirme participarea la adresa de mail: support@testcentral.

Formator: Psiholog Clinician Principal Bogdan Lucaciu

Niciun comentariu: