Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

18 februarie 2009

Cu sinceritate, despre esec

Cand terapeutii rateaza. Maestrii psihoterapeuti povestesc cele mai mari esecuri din cariera lor?, de Jeffrey Kottler si Jon Carlson, este primul volum din colectia ?Pentru terapeuti? a editurii Catharsis Media. Cei doi sunt autorii celebrei ?Mumii de la masa din sufragerie?, publicata si in Romania, in 2004.

Cei doi autori au reusit sa adune in volumul "Bad Therapy. Master therapists share their worst failures" (?Cand terapeutii rateaza.
Maestrii psihoterapeuti povestesc cele mai mari esecuri din cariera lor?), marturiile a 20 dintre cei mai cunoscuti psihoterapeuti americani contemporani, adaugandu-le si confesiunile proprii.

De ce si cand apare esecul in terapie? Care sunt urmarile acestuia asupra pacientului? Dar asupra terapeutului? Ce invataminte trebuie trase dintr-o astfel de situatie? Si, nu in ultimul rind, cum poate fi transformat esecul intr-o victorie?

Cu toate aceste intrebari au fost confruntati 22 dintre cei mai experimentati psihoterapeuti americani. Raspunsurile lor si modurile de abordare a subiectului sunt de multe ori surprinzatoare si, cu siguranta, foarte diferite. Sunt povestite in carte o multime de cazuri pe care terapeutii nu au stiut sau nu au reusit sa le rezolve cu succes. Sunt intamplari cu deznodamant tragic pentru pacienti, dar si situatii in care povestea s-a incheiat doar cu iesirea furtunoasa a clientului din cabinet. Oricare ar fi fost insa situatia, toate aceste cazuri le-au ramas bine intimparite in minte terapeutilor si pe cei mai multi dintre ei ii framinta si astazi. Cum au reusit (daca au
reusit) sa se impace cu esecurile lor, dar si sa-si imbunatateasca metodele de lucru sau chiar sa si le schimbe radical, veti afla din cele 22 de povestiri istorisite cu talent, dramatism, amuzament si autoironie de catre cei mai importanti terapeuti americani ai momentului.

Detalii despre autori, despre psihoterapeutii curajosi din carte si cateva fragmente din carte se gasesc pe site-ul www.catharsismedia.ro.

Cartea poate fi achizitionata doar on-line.

Niciun comentariu: