Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

12 februarie 2009

COMUNICAT privind colaborarea institutionala si profesionala intre CPR si UNNPR

In data de 10 februarie 2009, la sediul Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania a avut loc o intalnire intre reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania, presedinte prof. univ. dr. Nicolae MITROFAN, prof. univ. dr. Mihai ANITEI, jr. Iulian-Laurentiu STEFAN si reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, presedinte Dumitru-Viorel MANESCU si director adjunct jr. Geanina ATANASOAEI.

Intalnirea a avut ca obiect analizarea modalitatii concrete de colaborare intre corpul profesional al notarilor publici si corpul profesional al psihologilor in vederea securizarii actului profesional al notarilor publici, precum si pentru sprijinirea unor demersuri institutionale.

Concret, Colegiul Psihologilor din Romania a inaintat Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania o cerere de colaborare care vizeaza posibilitatea ca notarii publici sa utilizeze pentru securizarea actului notarial serviciile de expertiza psihologica puse la dispozitie de psihologii cu drept de libera practica. Colegiul Psihologilor din Romania va pune la dispozitie Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania evidenta psihologilor cu experienta relevanta in domeniu, evidenta care urmeaza sa se regaseasca in birourile notariale si sa fie utilizata in mod direct de catre notarii publici.

In deschiderea intalnirii, domnul presedinte Dumitru-Viorel MANESCU a felicitat reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania pentru initiativa si si-a manifestat disponibilitatea pentru o colaborare in vederea securizarii actului notarial, in acest sens domnia sa a aratat faptul ca cererea de colaborare a fost inaintata deja Consiliului UNNPR spre aprobare si va fi analizata in data de 20 februarie 2009.

Domnul presedinte, prof. univ. dr. Nicolae MITROFAN, a sustinut faptul ca cele doua corpuri profesionale se pot sprijini reciproc in demersurile profesionale pe care le intreprind, iar aceasta initiativa este menita sa deschida calea unei colaborari institutionale si profesionale, utila pentru ambele parti.

In continuare, domnul prof. univ. dr. Mihai ANITEI a subliniat faptul ca psihologii romani pot colabora in mod eficient cu notarii publici din Romania in vederea evaluarii psihologice a persoanelor pentru care notarii publici trebuie sa realizeze un demers mai riguros in cadrul procedurii de autentificare a actelor juridice de dispozitie. In acest sens, Colegiul Psihologilor din Romania va pune la dispozitia Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania evidenta psihologilor atestati, cu o experienta relevanta in domeniu si va asigura procedural gestionarea acestei colaborari.

In cadrul intalnirii au mai fost discutate si probleme referitoare la regimul juridic al profesiilor liberale din Romania, posibilitatea colaborarii in vederea sprijinirii demersurilor UNNPR de evaluare a notarilor publici pentru accesul in profesie, precum si analizarea procedurilor concrete de finalizare ale acordului.

Jr. Iulian-Laurentiu STEFAN

Niciun comentariu: