Abonati-va prin email:

Introduceti adresa dumneavoastra de email pentru a va inscrie la newsletter:

Delivered by FeedBurner

04 octombrie 2008

ANUNT IMPORTANT - FACILITATI PENTRU PLATA IMPOZITULUI PE VENIT

ANUNT IMPORTANT - FACILITATI PENTRU PLATA IMPOZITULUI PE VENIT
Potrivit dispozitiilor Ordinului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 718/2008, psihologii cu drept de libera practica care au infiintat forme independente de exercitare a profesiei (cabinete individuale, cabinete asociate sau societati civile profesionale de psihologie) si au obtinut venituri din activitatile psihologice desfasurate potrivit legii, pot efectua platile reprezentand impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si alte obligatii fiscale accesorii aferente acestora online, incepand cu data de miercuri, 1 octombrie 2008, prin intermediul Ghiseului virtual de plati (http://www.ghiseul.ro/), un portal administrat de catre Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), institutie aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologia Informatiilor.
Cons. jur. Iulian-Laurentiu STEFAN
Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 718/2008
pentru aprobarea categoriilor de impozite, taxe, contributii si alte venituri ale bugetului general consolidat care pot fi platite online (prin internet) de catre persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare a fost publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 347 din 06.05.2008.
In temeiul art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 495/2007 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 114 alin. (3) lit. c1) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin: Art. 1. - Agentia Nationala de Administrare Fiscala va asigura conditiile necesare efectuarii platii online (prin internet) a obligatiilor fiscale de catre persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare.
Art. 2. - Persoanele fizice pot achita online, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligatiile fiscale reprezentand impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si obligatii fiscale accesorii aferente acestora, pentru urmatoarele categorii de venituri:
•a) venituri din activitati comerciale;
•b) venituri din profesii libere;
•c) venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
•d) venituri din cedarea folosintei bunurilor;
•e) castiguri din transferul titlurilor de valoare;
•f) venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract;
•g) venituri din activitati agricole;
•h) venituri din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal;
•i) venituri din salarii pentru care angajatii au obligatia stabilirii, declararii si platii impozitului pe venit.
Art. 3. - In vederea asigurarii efectuarii platii impozitelor mentionate la art. 2 de catre persoanele fizice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala va incheia contracte cu banci acceptatoare de tranzactii online cu carduri, selectate in acest sens.
Art. 4. - Agentia Nationala de Administrare Fiscala si bancile selectate vor stabili, prin contractele incheiate, schimburile de informatii necesare intre cele doua parti pentru functionarea corespunzatoare a sistemului de incasari online, prin intermediul cardurilor bancare, a obligatiilor fiscale.
Art. 5. - Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia de investitii, achizitii publice si servicii interne si Directia generala de tehnologia informatiei din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin. Art. 6. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, iar prevederile acestuia vor intra in vigoare la data de 1 octombrie 2008.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu Bucuresti, 25 aprilie 2008. Nr. 718.

Sursa: www.copsi.ro

Niciun comentariu: